fbpx
Bolus fra Gjølstad Gård gir kua de nødvendige mineralene
Med Bolus sikrer du at kua får riktig dose av de mikromineralene hun trenger på en enkel måte (Foto: Depositphotos)


Bolus redder kalven

Det er lite som er mer hjerteskjærende enn å miste en kalv ved fødselen. Bolus gir både kua og kalven bedre odds. Ved å bruke mineralbolus sørger du for at dyrene får de mikromineralene de trenger – på en enkel og trygg måte. Og du har full kontroll over at hvert dyr får sin dose. 

Mangel på selen, jod og kobber kan gi tilbakeholdt etterbyrd, børbetennelse, eggstokkcyster, utstatt pubertet, manglende brunst, forsinket igangsetting av brunst etter kalving, aborter – og i verste fall; dødfødte eller svakfødte kalver. Dessverre har ikke grovfôr og beite i Norge tilstrekkelig nivå av disse viktige mineralene.

Mjølkeku, ammekyr og kviger som får mindre enn ca 4 kg kraftfor trenger ekstra tilskudd. Dette kan tildeles på ulike måter, som pulver, pellets, bøtte, blokk, mineralstein eller bolus. 

Bolus gir kontroll på tildelingen

COSEICURE Bolus er en kapsel som legges inn via munnen, slik at kua svelger den og den blir liggende i nettmagen. Bolusen blir liggende, og løser seg opp gradvis over tid. Dermed virker den i inntil 6 måneder. 

Fordelen med bolus kontra andre tildelingsmåter, er at du har full kontroll på doseringen. Ved alternative tildelingsmåter, som pulver, blokk etc, har du ingen kontroll på hvor mye hvert av dyra får i seg av de viktige mineralene. 

Selen, jod, kobber og kobolt

Bolus tilfører selen, jod, kobber og kobolt  – de mest kritiske mineralene i forhold til fruktbarhet på storfe. Kua trenger disse sporstoffene for å ha optimal reproduksjonsevne, og gi sterke, levedyktige kalver. 

Bolus er lite arbeidskrevende 

Å benytte bolus er relativt lite arbeidskrevende; Når kapselen er lagt inn en gang i året, så er oppgaven utført. Og det å tilføre riktig dose av disse mineralene er en god investering og forsikring mot det tristeste vi bønder vet – å miste en kalv i fødselen!  

Vi selger COSEICURE bolus til storfe. Klikk HER for å bestille eller be om mer informasjon! Sendes som Norgespakke. 

Kilde: Buskap. Les artikkelen om hvorfor mineraler og vitaminer er nødvendig for god fruktbarhet her. Du kan også lese mer hos produsenten, Bimeda.

Vi gjør oppmerksom på at det er viktig å sørge for tilførsel av øvrige mikromineraler og vitaminer gjennom andre produkter, som Gjølstad Gård AS også forhandler. Spør gjerne om råd.

Bolus bidrar til en trygg kalving
Tabell 1 viser hvilken effekt mangel på viktige mineraler kan ha på kuas helse (kilde: Buskap/Geno).
Tabell 2 gir en oversikt over fordeler og ulemper ved ulike metoder for tildeling av mineraler (Kilde: Buskap/Geno)
Bolus fra Gjølstad Gård AS
COSEICURE Mineralbolus er laget av en helt ufarlig type glass, som løser seg langsomt opp og sørger for konstant frigivelse av sporstoffer i seks måneder.
bolus løser seg opp over tid